ALBÓNDIGAS (GEHAKTBALLETJES)

ALBÓNDIGAS (GEHAKTBALLETJES)

Albóndigas, dit Spaanse recept kan niet ontbreken als je tapas gaat maken.

Gehaktballetjes in pittige tomatensaus staan overal in Spanje op de kaart en kunnen ook prima tijdens de hoofdmaaltijd worden gegeten.

Dit is een eenvoudig recept maar superlekker, dus genoeg reden om zelf een keer te maken.

Ingrediënten:

– 500 gr gehakt
– 1 ei
– 500 ml gezeefde tomaten
– 1/2 ui
peper en zout
– 2 teentjes knoflook
– 1 theelepel paprikapoeder
– 5 eetlepels paneermeel
olijfolie
– 1 rode peper

Bereiding:

Begin met het gehakt. Voeg daar één ei, het paneermeel, één teen knoflook, de paprikapoeder, zout en peper toe. Meng dit met je handen tot alles goed gemengd is. Maak er daarna balletjes van.

Verhit nu de olijfolie in de pan en stop de gehaktballetjes in de pan. Bak deze mooi rondom bruin. Dit gaat het best als je begint met hoog vuur, als de balletjes dan een mooi korstje hebben zet je het vuur lager en laat je de gehaktballetjes verder garen.

Nu ga je verder met de saus. Verhit opnieuw wat olie in een andere pan. Doe de ui, rode peper en één teen knoflook in de pan. Fruit dit allemaal aan. Daarna voeg je de gezeefde tomaten toe en laat dit warm worden. Voeg als laatst nog wat suiker, zout en peper toe om de saus op smaak te brengen.

Nu kun je de gehaktballetjes bij de tomatensaus doen en roer je dit een keer goed om.

Serveer de albóndigas in een schaal of op een bord.

  • Date 16/11/2018
  • Tags Recepten