MEMBRILLO

MEMBRILLO

De combinatie van membrillo met manchegokaas is op en top Spaans én heerlijk als tapa of tussengerecht.

Je kan de Membrillo pasta ook in blokjes snijden en in kokos-poeder of suiker wentelen. Lekker snoepje!

Membrillo is een populaire Spaanse pasta die je ook zelf kan maken, ik geef je graag ook het recept.

 

Dit is niet iets wat je snel even maakt, trek er maar een middagje voor uit. Maar het is wel heel leuk om te maken en ook nog eens lekker.

Met de herfst –  hét seizoen voor kweeperen – vis het tijd om zelf membrillo te maken.

Ingrediënten:

  • kweeperen
  • suiker

Bereiding:

Schil en snijd de kweeperen in blokken en verwijder het klokhuis. Breng de kweeperen aan de kook en laat deze koken tot ze gaar zijn: je moet er makkelijk in kunnen prikken met een vork. Giet het water af en pureer de kweeperen.

Voeg nu de suiker toe gelijk aan het aantal gram kweeperen. Breng dit al roerend aan de kook. Tijdens het roeren mag het mengsel niet teruglopen naar de bodem van de pan. Dit is een lastig klusje en duurt al zo gauw 30 minuten. Daarnaast moet je oppassen voor het opspattende mengsel, dus bescherm je handen en armen goed!

Giet nu het mengsel in een schaal en laat het afkoelen. De membrillo moet goed stevig worden en mag niet meer plakken. Lukt het niet? Kook de membrillo dan nog een keertje.

Als de membrillo volledig afgekoeld is kun je deze snijden en opeten. Mét een stukje queso manchego natuurlijk!

Vooral de combinatie met de Spaanse kaas vind ik erg lekker.

  • Date 30/12/2018
  • Tags Product in de kijker