PAN CON TOMATE

PAN CON TOMATE

Pan con tomate (brood met tomaat), is één van de makkelijkste recepten op! Dit brood met tomaat wordt vaak gemaakt van het oude brood wat nog over is en doordat je de tomaat eroverheen doet wordt het brood weer wat smeuïger. Je vindt pan con tomate overal in Spanje.

Ingrediënten:

  • Brood
  • Tomaat
  • Olijfolie
  • Knoflook
  • Zout

Bereiding:

Neem een plak brood, getoast of normaal. Snijd de knoflook door midden met het velletje er nog aan en wrijf de knoflook over het brood. Daarna snijd je de tomaat door midden en neem je een helft, die je over het broodje wrijft zodat alle sappen vrijkomen in het brood. Pak wat olijfolie en giet dit over het brood, naar smaak. Als laatste strooi je nog wat zout over het brood met de knoflook, tomaat en olijfolie.

Je maakt deze pan nóg lekkerdere door er enkele schijfjes handgesneden jamón de Tevélez op te leggen.

  • Date 30/12/2018
  • Tags Recepten