CREMA CATALANA

CREMA CATALANA

Crema catalana is de Catalaanse variant op crème brûlée en heeft net als het Franse nagerecht een knapperig suikerlaagje. Het Spaanse toetje wordt ook wel Crema de Sant Josep genoemd, omdat deze traditioneel op de dag van Sint Jozef, 19 maart wordt gegeten. In dit gerecht zit onder andere citroen, sinaasappel en kaneel. 

Ingrediënten: (voor 4 personen)

– 500 ml melk
– 4 eidooiers
– 200 gr suiker
– 1 eetlepel maizena
– 1 theelepel kaneelpoeder
– Geraspte schil van een halve citroen (of naar smaak)
– Geraspte schil van een halve sinaasappel
– Suiker voor het knapperige laagje

Bereiding:

Klop de eidooiers en de suiker in een kom en mix dit tot een luchtig mengsel. Voeg de maizena, kaneel, citroen en sinaasappel toe. Klop dit allemaal goed door elkaar zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg daarna al kloppend de melk toe, zorg ervoor dat alle melk goed wordt opgenomen.

Zet nu het mengsel op het vuur en laat dit zachtjes en al roerend opwarmen. Blijf het mengsel roeren tot er een dikke vla ontstaat. Giet de vla in schaaltjes en laat deze volledig afkoelen.

Voor je de crema catalana opdient strooi je er wat suiker overheen en karameliseer je de suiker met een brandertje. Serveer de crema catalana warm.

 

  • Date 25/10/2018
  • Tags Recepten